Google

Atentie, betivi pe sosele judetului Vaslui!

Written on:august 13, 2014
Comments
Add One

JaguarPolițiștii au identificat în ultimele două zile mai mulți conducători auto care nu au respectat prevederile în vigoare privind circulația pe drumurile publice. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale.

În seara de 12.08.2014, am fost sesizați prin apel la 112 despre faptul că, pe DN 24A, între localitățile Lunca Veche și Oțetoaia, a avut loc un accident de circulație. La locul producerii acestuia s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului Rutier și Postului de Poliție Lunca Banului. Aceștia au stabilit că V. Eugen, de 60 ani, din satul Broscoșești, comuna Lunca Banului, a condus un autoturism dinspre municipiul Huși către localitatea de domiciliu, iar după ieșirea dintr-o curbă, a pierdut controlul asupra direcției de mers, autovehiculul răsturnându-se în afara părții carosabile. Conducătorul a refuzat să fie transportat la Spitalul municipal Huși în vederea acordării de îngrijiri medicale. Acesta a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,75mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt conducător auto implicat într-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale este și R. Șerban, de 27 ani, domiciliat în comuna Deleni. Acesta, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, iar autovehiculul a ajuns într-un șanț. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost prelevate mostre biologice, necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În ziua de 12.08.2014, polițiștii au oprit un autovehicul pentru control, pe raza localității Pădureni. Conducătorul auto a fost identificat în persoana lui M. Ioan, de 45 ani, din localitate. În urma testării alcoolscopice a acestuia, a rezultat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii l-au condus pe M. Ioan la Spitalul municipal Huși, unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii prevăzute și pedepsite de articolul 336 alin.1 din Codul Penal, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, acesta să fie înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Huși, cu propunere legală.

În seara de 11.08.2014, în timp ce polițiștii Biroului Rutier Bârlad efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe strada Republicii din municipiul Bârlad, au oprit în trafic un autoturism, condus de P. Constantin, în vârstă de 38 ani, din comuna Grivița. Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-au prelevat mostre biologice.

La aceeași dată, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Huși, aflându-se în serviciul de patrulare pe Calea Basarabiei din localitate, au oprit pentru control un autoturism care circula din direcția centru către zona industrială. Cu ocazia legitimării, a fost identificat conducătorul auto, în persoana lui C. Marius, din municipiul Huși. În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat valoarea de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În seara de 11.08.2014, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza Satului Nou, comuna Muntenii de Sus, pe D.J.245 C, polițiștii Serviciului Rutier au oprit un autoturism. Conducătorul acestuia, M. Mihai, de 31 ani, din comuna Muntenii de Sus, emana halenă alcoolică. Acesta a refuzat testarea cu aparatul alcooltest.

Polițiștii au condus bărbatul la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, iar conducătorului auto i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt conducător auto, C. Petru, de 49 ani, din municipiul Vaslui, a fost identificat de către polițiștii din cadrul Serviciului Rutier în seara de 11.08.2014, în timp ce conducea un autoturism pe strada Păcii, din municipiul Vaslui, deși se afla sub influența alcoolului. În urma testării alcoolscopice a reieșit o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acești conducători auto sunt cercetați penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge (faptă pedepsită cu închisoarea de la unu la 5 ani).

Tot în urmă cu două zile, M. Casian, de 31 ani, din comuna Băcești, a fost identificat de către polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Negrești, în timp ce conducea un moped pe DJ 159, în localitatea de domiciliu. Verificând în evidențe, polițiștii au stabilit că cel în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, motiv pentru care este cercetat penal pentru infracțiunea de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani).

Leave a Comment