Google

Atentie, betivi la volan!

Written on:septembrie 2, 2014
Comments
Add One

Forasti SV aug 2014 primarieMai mulți conducători auto care nu au ținut cont de prevederile stabilite prin lege în momentul în care au condus autovehicule pe drumurile publice sunt cercetați penal. Acțiunile poliției în vederea identificării persoanelor care comit astfel de abateri vor continua și în perioada următoare.

În seara de 29.08.2014, un agent de poliție din cadrul Poliției orașului Negrești și doi militari jandarmi efectuau serviciul pe raza comunei Băcești. Aceștia au oprit pentru control un autovehicul condus de M. Gheorghe, de 63 ani din localitate. În urma testării alcoolscopice a conducătorului auto a reieșit o concentrație de 0,86 mg/l în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la o unitate spitalicească în vederea recoltării de probe biologice.

Pe numele celui în cauză s-a întocmit dosar penal, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să se propună soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui.

La data de 30.08.2014, în timp ce I. Adrian, de 21 ani, din municipiul Bârlad, conducea un moped pe strada Republicii, a fost oprit pentru control de un echipaj din cadrul Biroului Rutier Bârlad.

În urma verificărilor în bazele de date, polițiștii au constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice .

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice, necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ( pedepsite cu închisoarea de la unu la cinci ani).

În aceeași seară, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Bârlad l-au identificat pe S. Mihai, de 56 ani, din municipiul Bârlad, în timp ce conducea pe strada Mihai Eminescu din localitate un autoturism, deși se afla sub influența alcoolului.

În urma testării sale cu aparatul etilotest a rezultat o îmbibație alcoolică de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei, iar pe numele său polițiștii au întocmit dosar penal.

În noaptea de 30/31.08.2014, E. Cosmin, de 20 ani, din municipiul Vaslui, în timp ce conducea un autoturism pe strada Decebal din localitate, a fost oprit pentru control de către polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui. Polițiștii au stabilit că tânărul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie auto. Acesta a fost testat alcoolscopic, reieșind valoarea de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. El este cercetat penal pentru săvârşirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art. 335 alin. 1 din Codul Penal.

Un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a unei persoane a avut loc în dimineața de 31.08.2014, pe DC 110, în localitatea Bîrzești, comuna Ștefan cel Mare. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Biroului Rutier Vaslui, care au stabilit următoarele:

În timp ce T. Marius, de 35 ani, din municipiul Vaslui, conducea un autoturism cu volanul pe partea dreaptă, pe fondul neadaptării vitezei într-o curbă la stânga, a intrat în coliziune cu un parapet din beton, autovehiculul răsturnându-se în afara părții carosabile. Urmare a accidentului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, acesta având diagnosticul „traumatism cranio-cerebral, policontuzii prin accident rutier”.

T. Marius a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal.

În după-amiaza de 31.08.2014, polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Biroul Drumuri Naționale și Europene, desfâșurând activități de supraveghere și control al traficului, l-au identificat pe E. Gigi, de 34 ani, din municipiul Huși, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 24 B.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt conducător auto care nu a respectat prevederile legale este și C. Ioan, de 19 ani, din comuna Grumăzești, județul Neamț. În noaptea de 29/30.08.2014, acesta conducea o autoutilitară pe D.N. 24, fiind oprit de către polițiști în localitatea Crasna, comuna Albești.

În urma verificărilor efectuate de către polițiști, aceștia au constatat că valabilitatea autorizației de circulație provizorie era expirată. Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal, în conformitate cu prevederile articolului 334 alin. 1 din Codul Penal.

Leave a Comment