Google

Atenţie beţivi în trafic!

Written on:februarie 11, 2015
Comments
Add One

betiv netTrei conducători auto care au încălcat prevederile legale au fost identificați de polițiștii rutieri. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor, acestea să fie înaintate cu propuneri legale la unitățile de parchet competente.

Grigore, de 32 ani, din municipiul Huși, a fost identificat de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Huși în timp ce conducea un autoturism pe strada Ana Ipătescu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării alcoolscopice, a reieșit o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la Spitalul municipal Huși, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză sunt întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin.1 din Codul Penal, motiv pentru care polițiștii au întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal.

În timp ce A. Vasile, de 21 ani, din orașul Negrești, conducea un autoturism pe strada Tudor Vladimirescu din localitate, a fost oprit pentru control de către polițiști din cadrul Poliției Orașului Negrești. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit pe numele conducătorului auto dosar penal, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

Polițiști din cadrul Biroului Rutier Bârlad, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului, l-au identificat pe P. Florin, de 30 ani, din localitate, care conducea un autoturism pe strada Vasile Pârvan din municipiul Bârlad. La verificarea în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autovehiculul este radiat din circulație. De asemenea, în urma testării alcoolscopice a conducătorului auto, rezultatul obținut a fost de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care cel în cauză a fost condus la Spitalul municipal Bârlad, pentru prelevarea mostrelor biologice.

Pe numele lui P. Florin a fost întocmit dosar penal, polițiștii efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Leave a Comment