Google

Așa zișii investitori străini sunt de fapt niște țepari

Written on:iulie 26, 2020
Comments
Add One

Cine spunea că nemții lucrează bine și sunt conștiincioși? Ori nemții care lucrează la Vaslui sunt corcituri, adică nu nemți curați din Germania? O companie cu pretenții din Germania a participat la o licitație în județul Vaslui. A câștigat. Reprezentanții companiei din Germania au prezentat la licitație tot felul de recomandări, documente din care arătau că știu să facă o investiție mare. Au trecut la treabă. Începutul a fost anul trecut. De atunci și până astăzi nemții ăștia „corecți” au creat numai probleme în Vaslui. Zilele trecute iar au spart o țeavă de gaz și au reușit performanța de a lăsa un cartier întreg fără gaz metan. Strigă oamenii dar degeaba că Dorel de Germania este indiferent. Ce dacă au lăsat fără gaz un cartier întreg? Oamenii să stea flămânzi și nespălați. Cam așa spun acești indivizi care cred că au venit într-un sat fără câini și au posibilitatea să umble fără băț.

Compania Pfeifer, câștigătoarea licitației pentru modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare în Vaslui, ca și alte firme de construcții din Germania, America sau de prin alte părți ale lumii vin în România doar să dea țepe. Sunt cunoscute drumurile care se surpă imediat după ce au fost date în folosință sau drumurile neterminate de „investitori străini” care au fugit cu banii.

Anul trecut a fost nebunie mare în cartierele Vasluiului pe unde au trecut lucrătorii de la Pfeifer. Cu un utilaj și cinci muncitori și ăia nepricepuți, compania germană a săpat șanțuri pentru rețele de canalizare, după care s-a jucat de-a astupatul și la prima ploaie drumurile au devenit impracticabile. A fost mare scandal pentru că oamenii din mai multe cartiere au rămas izolați. Mai mult de atât au intrat în pământ mașini ale oamenilor pentru că șanțurile făcute pe drumuri erau astupate fără ca pământul să fie tasat, iar la prima ploaie s-au surpat. Anul acesta istoria se repetă.

Proiectul de modernizare și extindere rețele de apă și canalizare în Vaslui se ridică la peste 100 milioane lei. E o lucrare scumpă. La banii aceștia, dar mai ales la profitul ce rămâne dintr-o așa sumă, o companie mai mică de construcții din județul Vaslui sau din România, vorbim acum de o companie care chiar face construcții nu dă țepe, ar fi făcut lucrarea în maxim un an și de calitate nu ca nemții de la Pfeifer. Primarul Vasluiului a înaintat adrese către conducerea companiei Pfeifer, au venit „mahării” din Germania, au văzut, au promis și au plecat. Dorel de Germania este mereu la datorie. Vom reveni.

Leave a Comment