Google

Apele minune de la Ghermănești vor fi puse din nou în valoare

Written on:august 7, 2019
Comments
Add One

Sunt discuții avansate pentru Spitalul de la Ghermănești care se va realiza prin parteneriat public privat sau cu fonduri de la Consiliul Județean Vaslui.

Nu demult vorbeam de posibilitatea ca apele de la Ghermănești să fie puse în valoare printr-o investiție deosebită care se va realiza aici printr-un proiect în parteneriat public privat sau investiție publică. Iată că s-au făcut pași în această direcție dă asigurări administratorul comunei, Gelu Pecheanu. Este și o condiție însă. Indiferent cum se va realiza această investiție, spitalul de la Ghermănești va avea și un număr de locuri pentru cei cu venituri mici. „Nu pierdem din vedere latura socială. Suntem partid social democrat. Chiar dacă investiția se realizează prin parteneriat public privat condiția este să se asigure locuri pentru pensionarii cu venituri mai mici. Toți îmbătrânim și avem nevoie de atenție, de tratament. Așadar, la spitalul de la Ghermănești nu se vor trata doar cei cu bani”, mai spune Gelu Pecheanu.

Descoperite pe la 1900 și puse în valoare ceva mai târziu apele de la Ghermănești fac minuni. Spitalul de la Ghermănești era căutat de pacienți din țară și din străinătate. După o perioadă în care unitatea a fost închisă pentru că nu mai respecta condițiile acum se lucrează pentru realizarea unei investiții care să pună în valoare aceste ape minune. Consiliul Județean Vaslui și Primăria Drânceni sunt instituțiile direct interesate să pună în valoare această bogăție naturală. Mereu se caută soluții și dacă altă oportunitate nu se va concretiza atunci administrația județeană va investi în acest obiectiv.

Din punct de vedere terapeutic, apele de la Ghermănești rivalizează cu apele din stațiuni renumite. Repunerea în circuit a stațiunii de la Ghermănești va da un suflu nou întregii zone. Conducerea județului face toate demersurile pentru a pune în valoare această bogăție. Reușita este aproape, mai spune administratorul comunei Drânceni, Gelu Pecheanu.

25 de copii și 50 de bătrâni vor beneficia de servicii sociale

Printr-un parteneriat între Primăria Drânceni, Asociația Filantropia a Episcopiei Hușilor și Consiliul Județean Vaslui se pune în operă un proiect social de mare importanță în comuna Drânceni. E vorba de un centru de zi pentru copii și bătrâni. 25 de copii și 50 de bătrâni vor beneficia de sprijin în cadrul acestui proiect deosebit. „12 copii vor fi instituționalizați, în timp ce restul vor veni la Centru după școală, unde vor mânca și își vor face lecțiile. Copiii mai beneficiază de consiliere pentru dezvoltare personală. Bătrânii vor beneficia de asistență medicală, de îngrijire personală, pentru că, suntem nevoiți să recunoaștem, există și bătrâni singuri care au nevoie de ajutor. Suntem bucuroși că am realizat acest parteneriat cu Biserica și vom rezolva anumite probleme sociale din zonă”, mai spune administratorul comunei Drânceni. Cheltuielile salariale și de întreținere se împart între cei trei parteneri din proiect.

Copiii cu rezultate bune sunt recompensați de administrația locală

A devenit un obicei la Drânceni ca toți copiii care au obținut rezultate bune la învățătură să fie recompensați pentru munca lor din timpul anului școlar. Inițiativa aparține administratorului comunei Gelu Pecheanu care spune că ar da tot bugetul comunei dacă toți elevii ar obține rezultate deosebite pentru că ei reprezintă viitorul comunității și merită atenție deosebită. „Am trimis 25 de copii în tabără la Poiana Căprioarei. Alți 50 de copii vor merge în excursie în nordul Moldovei. Aș vrea să ne ia tot bugetul pentru că ei reprezintă viitorul comunității”, spune Gelu Pecheanu.

Reamintim faptul că această frumoasă comunitate de pe malul Prutului este condusă de primarul interimar Cornel Stoica pentru că actualul administrator a fost demis din funcția de primar de o justiție incorectă. Colaborarea cu primarul interimar, spune administratorul Gelu Pecheanu, este foarte bună pentru că amândoi au același obiectiv și anume dezvoltarea comunității prin aplicarea unor proiecte majore de investiții. În ceea ce privește căile justiției românești acestea sunt întortocheate rău, după cum constată oricine își îndreaptă atenția în această direcție. Toate dosarele care i-au fost instrumentate administratorului Gelu Pecheanu pe când era primar s-au clasat, iar asta înseamnă că nu este vinovat însă a plătit până acum un preț destul de mare.

Revenind la capitolul investiții, mai spunem că în comună s-a finalizat o școală care va fi sfințită pe 16 septembrie anul acesta. De asemenea se lucrează la modernizarea mai multor drumuri și la sistemul de apă deoarece sunt ceva probleme la Râșești. „Cu lucrările suntem în grafic”, mai spune administratorul Gelu Pecheanu.

Decât codaș la oraș mai bine în satul tău fruntaș

Fiind un om cu experiență în administrația locală și învățat să rezolve orice problemă apare, administratorul Gelu Pecheanu a fost căutat de reprezentanți ai USR care i-au promis că-l fac deputat. „M-au căutat de la USR și mi-au spus că mă fac deputat. Decât codaș la oraș mai bine în satul tău fruntaș, asta le-am spus. Le-am mai spus că eu din PSD nu plec. Asta i-am spus și doamnei premier când a fost la Vaslui. I-am mai spus că avem și noi acum o Merkel a României și vom lupta să iasă președintele țării. Iar domnului președinte de la Consiliul Județean, domnului Buzatu i-am spus că-l vom ține în funcție mai mult decât a stat Ștefan cel Mare pe tronul Moldovei”, a menționat în continuare administratorul comunei Drânceni Gelu Pecheanu.

Revenind la malul Prutului se poate spune fără a greși că prin iscusință și muncă susținută, echipa din fruntea Primăriei Drânceni a reușit să așeze pe cursul dezvoltării această comunitate de oameni gospodari. (B. A.)

Leave a Comment