Google

Apele de la Ghermănești vor fi puse în valoare

Written on:februarie 20, 2019
Comments
Add One

La granița Uniunii Europene, comuna Drânceni va avea continuitate în investiții și-n dezvoltare, spune primarul interimar Cornel Stoica, mai ales că marile proiecte sunt sprijinite în continuare, în mod voluntar, de primarul destituit aberant Gelu Pecheanu, omul care a reușit să aducă pe malul Prutului cele mai mari investiții din istoria comunei.

După ani de muncă susținută, comuna de la granița Uniunii Europene se prezintă în straie noi și moderne. Pe lângă investițiile publice aplicate aici, o mare problemă a avut în atenție fostul primar Gelu Pecheanu. E vorba de punerea în valoare a imensei resurse naturale ce se află pe teritoriul comunei. Aici se găsesc cele mai bune ape din Europa. Până la construirea unei stațiuni balneoclimaterice moderne pe malul Prutului, la Ghermănești, nu va mai dura mult. Aici este o adevărată bogăție naturală ce merită exploatată în folosul celor suferinzi. Sunt luate în calcul mai multe variante care în final vor pune în valoare apele de la Ghermănești. Prin deschiderea unei stațiuni aici comuna va deveni mult mai căutată și se va dezvolta într-un ritm susținut. Chiar dacă va fi parteneriat public-privat sau vânzare toți, indiferent de venituri, vor avea acces la serviciile stațiunii.

După mai bine de un deceniu în care a demonstrat că se pot face investiții publice de anvergură dacă vrei, primarul Gelu Pecheanu a fost destituit abuziv după cum spune chiar domnia sa, dar nu va sta deoparte și chiar în mod voluntar va sprijini proiectele inițiate alături de viceprimarul Cornel Stoica, cel care a preluat interimar fotoliul de primar și echipa construită la primărie în ani de muncă. Trei școli și două grădinițe sunt licitate și urmează să înceapă execuția acestora, spune primarul interimar Cornel Stoica. Pare că e cam incomodă haina de primar, pentru că legislația românească impune numai obligații celor care ocupă această demnitate locală, iar asaltul declanșat de procurori asupra primarilor din România depășește orice imaginație. Ce abuz în serviciu poate fi dacă nu s-a creat vreo pagubă ori vreo nedreptate împotriva cuiva? Trecem peste deoarece sunt încurcate rău căile justiției românești. Asta se vede cu fiecare zi care aduce noi și noi „bombe” din acest domeniu.

Revenind la comuna Drânceni, aici sunt în lucru investiții mari pentru că poarta de intrare în Uniunea Europeană este o carte de vizită a României moderne. Pe lângă proiectele care includ cele cinci unități de învățământ, mai sunt alte proiecte pentru modernizarea unor drumuri de interes local, iar proiectul de alimentare cu apă, finalizat parțial, va fi continuat. „Dacă nu ajung banii vom face solicitare la județ care mereu ne-a sprijinit în eforturile noastre de a moderniza comuna”, spune primarul interimar Cornel Stoica.

Un amplu reportaj din comuna de la granița Uniunii Europene citiți în ediția tipărită a regionalului Informatorul Moldovei de miercuri 20 februarie 2019.

Leave a Comment