Google

Americanii au dus virusul ucigaș în China cu ocazia Jocurilor Olimpice Mondiale Militare?

Written on:martie 25, 2020
Comments
Add One

De fiecare dată în situații grave, știrile sunt confuze. De unde a plecat pandemia, cine a propagat coronavirusul, de ce chinezii au ascuns, aproape două luni, vestea, cine a fost pacientul zero, în ce loc se poate vorbi despre epicentru? Până acum câteva zile, 99 la sută din Mapamond considera că Wuhanul, orașul chinezesc și a lui piață de animale reprezintă locul din care a pornit pandemia. S-a vorbit despre consumul de lilieci, despre pangolin și alte posibile focare de infecție. Donald Trump, președintele SUA, s-a referit, mereu, la epidemia de la Wuhan. Cu o zi în urmă, însă, lucrurile n-au mai părut atât de clare. Cotidianul South China Morning Post a prezentat documente oficiale din care reieșea că în provincia Hubei un pacient ar fi fost testat pozitiv încă din 17 noiembrie 2019, dar, pentru că nu se știa exact ce și cum, nu s-a comunicat nimic oficial.

Apoi povestea s-a modificat și mai mult. Între 18 și 27 octombrie 2019, la Wuhan, în China, au loc Jocurile Mondiale Militare. O competiție gigantică, cu 9.603 sportivi din 104 țări, cu 27 de discipline și 316 probe. Pentagonul decide să trimită aici 280 de atleți, la 17 discipline. Mulți dintre aceștia se simt obosiți, răciți, gripați, este nevoie de internarea lor. Pe documentele oficiale scrie formă ciudată de pneumonie. Ceva e straniu! Yankeii sunt bolnavi pe capete. Cu 280 de oameni prezenți iau doar opt medalii, trei de argint și cinci de bronz. Atât!

Zilele, lunile, trec. Apare pandemia, China este arătată cu degetul, oamenii mor pe capete, Italia e infectată…

Zilele trecute, Ministrul Afacerilor Externe din China, Zhao Lijian, face rost de o înregistrare a interpelării lui Robert Redfield în fața Congresului Statelor Unite. Redfield este directorul Centrului de Control și Prevenție Sanitară din SUA. Ce declară omul pe 11 martie? ”Înaintea începerii crizei coronavirusului în lume, în Statele Unite au existat decese provocate de o pneumonie ciudată, identificată, mai târziu, drept coronavirus”.  Zhao se întreabă, apoi, cine este pacientul zero american, despre care spune că Redfield nu vrea să dea detalii. Unde a apărut acesta, cum s-a infectat, epidemia a pornit la drum din SUA sau a venit din China, unde fusese adusă tot de către americani? Mai mult, doctorul Zhong Nanshan, șeful Comisiei Naționale de Sănătate din China afirma, pe 27 februarie, că „infecția s-a detectat pentru prima dată pe teritorul țării noastre, dar virusul e posibil să nu-și aibă originile în China”.

Jocurile Mondiale Militare s-au desfășurat în Wuhan, capitala provinciei Hubei, între 18 și 27 octombrie 2019, reprezentând o imensă desfășurare de forțe. Au existat 230.000 de voluntari și, pentru prima oară în istorie, a existat un Sat Olimpic, unde sportivii au fost cazați.

România a participat cu o delegație de 77 de persoane, ocupând locul 23 în clasamentul pe medalii, cu o medalie de aur, patru locuri doi și trei locuri trei. Unele delegații au participat cu militari activi, altele, precum Rusia, China sau Italia, cu sportivi profesioniști integrați în Forțele Armate ale respectivelor țări. Podiumul a fost format din China, Rusia și Brazilia.

Leave a Comment