Google

America dă câte 1.500 dolari fiecărui cetățean iar în România educată a lui Iohanis guvernul taie toate veniturile ca să dea multinaționalelor și băncilor

Written on:martie 22, 2021
Comments
Add One

Unii au grijă de popor iar alții îl exploatează mai rău ca-n timpul fanarioților

Orice prost administrator se pricepe să taie din cheltuieli. Mai greu este să produci bani, adică să aduci bani mai mulți la stat pentru a avea de unde să crești nivelul de trai al poporului. De când a preluat puterea Iohanis cu „guvernul meu”, se vorbește peste tot numai de tăieri ale pensiilor, salariilor, banilor de la investiții, de concedieri, de închideri de mine, dar se cumpără avioane vechi, se cumpără măști neconforme, se cumpără tot felul de prostii dacă iese comisionul baban la purtător. Liberalii ar fi tăiat și înainte de alegerile generale dar pierdeau voturi. Acum însă au trecut la tăieri masive ale veniturilor populației. Acțiunile lor sunt contra firii și împotriva regulilor economiei de piață. Cum să crești încasările la bugetul de stat dacă tai veniturile poporului? America dă fiecărui cetățean american câte 1.500 de dolari pentru a avea bani pe care să-i cheltuie. Cheltuind acei bani o parte se întoarce la stat, iar companiile vând și plătesc și ele la stat și uite așa poporul are un nivel de trai acceptabil, iar statul adună mai mulți bani la buget.

România lui Iohanis procedează tocmai pe dos. Se repetă scenariul din timpul guvernării Băsescu-Boc. Au tăiat atunci cu 25% salariile tuturor, au ținut salariul minim la un nivel mizerabil, ca să nu deranjeze companiile private care dădeau comisionul la partid, iar țara au dus-o în prăpastie. Ei însă, adică guvernanții dirijați de Băsescu, făceau afaceri de miliarde euro cu mari companii din străinătate care le plăteau comisioane uriașe. Mai concret, oamenii umblau cu gențile cu bani iar poporul murea de foame. Multe familii s-au destrămat, unii s-au sinucis atunci pentru că au intrat în imposibilitatea de a-și mai plăti datoriile.

A urmat apoi o perioadă mai bună pentru România, când s-au cheltuit mai mulți bani în țară pe investiții publice, pe salarii mai mari, pensii mai mari, alocații pentru copii mai mari, sprijin pentru elevi și studenți, iar o parte din bani s-au întors la bugetul de stat și încasările au crescut vizibil. Mai important de atât este faptul că nivelul de trai al poporului a înregistrat un salt important. Dacă poporul are bani să cheltuie și statul are bani la buget. E o regulă a economiei de piață.

Acum se repetă situația din perioada guvernării Băsescu-Boc.

Iohanis și-a pus guvernul propriu și a reușit să facă o majoritate și-n parlament. Deja urgia s-a abătut asupra poporului român. Se taie tot. De investiții publice concrete se vorbește mult mai puțin. A, se tot povestește despre banii europeni care vor veni în România. E ca în povestea cu blana ursului din pădure. Ieri, astăzi dar și mâine acești bani sunt incerți. Cum să spui că vin 30-50 sau 80 de miliarde euro, cum spunea Iohanis în campania electorală, când totul este doar la stadiul de discuție? Despre fonduri europene știu mulți cum se accesează, ce documente presupune un proiect cu fonduri europene, iar când spui că vin 30 miliarde euro, adică plouă cu euro în România și vor fi bani la tot poporul, ești prost sau mincinos.

Bine, că tot ăștia vorbeau de stimulentul de 500 euro pentru cadrele medicale care lucrează cu pacienți infectați cu noul virus. Practic acei 500 euro s-au topit, au intrat la apă și la cei mai mulți angajați ai sistemului de sănătate au ajuns sume derizorii de 50 lei sau 100 de lei. Mai grav de atât este faptul că personalul medical care a vaccinat împotriva noului virus a fost forțat să lucreze fără plată până când a ieșit scandal. Acum presa cumpărată de guvernul pnl-usrplus-udmr vorbește de stimulente pentru altă categorie de personal. E jenant. Dacă și noua categorie va primi cât a primit personalul medical atunci stimulentul anunțat cu surle și trâmbițe de Iohanis este o mare și gogonată minciună din galeria minciunilor care circulă de aproape doi ani și manipulează poporul.

Leave a Comment