Google

Alinuța confuzează tot!

Written on:iulie 16, 2018
Comments
Add One

S-a ocupat spațiul public foarte mult cu greșeli de exprimare comise de madam prim ministru. Nu contestăm că madam Dăncilă a greșit. Motivele sunt discutabile. O veche vorbă românească spune că greșeala e omenească. Problema e că nu greșelile gramaticale au impact imediat asupra traiului românilor. Altele sunt problemele importante pentru românul de rând. Rămânând în aceeași notă se pot aminti „ieșirile” furtunoase ale profesorului Cristian Tudor Popescu, omul care știe tot, se pricepe la tot, încadrându-se perfect în tradiția românească, acesta înjurând-o pe madam premier pentru aspecte care puteau fi trecute cu vederea pentru că nu de o exprimare sau de o pălărie se agață traiul românilor și dezvoltarea României în ansamblu. După acest Popescu, un cetățean care a mâncat până acum foarte mulți bani publici, dar se dă cel mai mare moralist al tuturor timpurilor, de la Decebal încoace, au ieșit la rampă mulți care nu știu să vorbească românește și au înfierat greșelile premierului Viorica Dăncilă. S-a ocupat spațiul public fără rost și în dauna poporului român.

Fiind la capitolul greșeli, credem că ultima „dumă” destul de tare îi aparține Alinuței de la PNL. Cu niscaiva timp în urmă și Alinuța era în corul celor care se amuzau copios de fata lui Băsescu pentru „succesuri”. Apoi a avut evident opinii despre madam Dăncilă și discursul acesteia. Ce facem acum însă cu Alinuța, o fată bună de pus prin revistele de cancan nu în politică, pentru că nu are abilități pentru acest domeniu, bine dotată în ceea ce privește obrazul ca grosime și cu examenul de slugărnicie trecut cu nota 10, care „confuzează” tot ce prinde? Recent, Alinuța a spus că atitudinea liberalilor în cazul Codului administrativ confuzează primarii liberali. Unde o fi găsit Alinuța cuvântul confuzează, că-n dicționarul limbii române nu există, chiar că-i greu de spus. Mai trebuie remarcat faptul că Alinuța a fost chiar și președinta Partidului Național Liberal doar pentru o perioadă scurtă spre fericirea acestui partid, care-i stâlpul opoziției din România. E un stâlp destul de putred și astăzi, însă acesta-i alt subiect. Pentru Alinuța este și un sfat, o sugestie. Ar trebui ca fata să se „deconfuzeze” ea și apoi să iasă în public și să „vorbește”.

Dacă s-ar aduna toate greșelilor celor care activează în politica românească, indivizi care nu pot fi numiți politicieni, ci doar membri ai partidelor politice, probabil că ar putea tipărite vreo două dicționare explicative ale limbii române. Când vrei să ascunzi însă adevărata problemă arunci în piață informații inutile și neimportante pentru popor și le repeți până ajung în fruntea listei cu teme de importanță pentru România. În concluzie, unii se „confuzează” pe alții și netrebnicii plătiți care se dau formatori de opinie împrăștie inepții. (B. A. U.)

Leave a Comment