Google

Ali Baba și cei 40 de hoți

Written on:septembrie 18, 2019
Comments
Add One

Foștii racheți din Moldova ridică oamenii de pe străzi și-i bagă la dubă.

Arestările politice în Moldova au devenit la ordinea zilei. Din 1990 până prin 2000 racheții făceau leagea în Republica Moldova. Aceștia furau, omorau oamenii în casele lor, torturau, împușcau, vindeau oameni, droguri și așa mai departe. După ce a preluat Voronin fotoliul de președinte al Republicii Moldova, fiind ofițer de carieră a înființat și a pus în drepturi poliția, dându-le ordin să termine cu racheții. Polițiștii au avut mult de lucru dar au reușit, spre mulțumirea populației, să lichideze racheții. Mulți au fugit prin străinătate, dar și acolo erau găsiți și omorâți. Puțini au ajuns la judecată. A fost o măsură dură luată de Voronin dar necesară pentru salvarea și siguranța populației din Republica Moldova.

Acum racheții au fost reactivați de președintele Igor Dodon și aliații săi de conjunctură în frunte cu Maia Sandu. Sunt îmbrăcați în politicieni, nu se mai numesc racheți, dar se comportă la fel. Maia Sandu și Igor Dodon au acuzat faptul că Plahotniuc ar fi dirijat Justiția chiar și Curtea Constituțională. Fals. Este imposibil ca un singur om să controleze Justiția, Economia și băncile. Igor Dodon și Maia Sandu l-au scos țap ispășitor pe Plahotniuc de toate relele din Moldova și acum ei cred că oamenii nu văd cum se răzbună arestând pe toți cei care li se opun. Practic, în Republica Moldova arestările sunt politice. Ce fac ei acum e reglare de conturi de tip mafiot, după ce și-au pus oameni fideli în fruntea Poliției și a Procuraturii, la Curtea Constituțională, la Curtea Supremă de Justiție și așa mai departe. Acești racheți de tip nou arestează cu ajutorul polițiștilor toți opozanții. Recent, două membre al Parlamentului de la Chișinău au fost arestate pe stradă ca ultimii hoți de buzunare. E mai mult decât jignitor pentru imaginea de ansamblu a Republicii Moldova. Pe lângă asta însă lipsesc dovezile că acele două parlamentare din partidul Șor ar fi infractoare de drept comun. Numai în timpul comunismului cine se opunea regimului ajungea la pușcărie fără dovezi și era condamnat la urgență. Spuneam de racheți. În România doar se vorbea. Credeam că sunt povești. Realitatea de acum însă arată clar că epoca racheților a fost și acum s-a reinventat sub altă formă. Dodon, Maia Sandu și găștile din care fac parte sunt școliți ca racheți.

Ilan Șor a făcut din Orhei un oraș modern și vizitat de străini, adică un oraș în dezvoltare. Dodon și Maia Sandu spun că Ilan Șor a participat la nu știu ce furt și dacă au venit la putere vor să închidă, să șteargă de pe fața pământului tot ce poate aminti de primarul orașului Orhei. E o practică mai mult decât stalinistă. Dacă nu pot pune mâna pe el arestează pe cei din jur poate îl conving să vină la mâna lor. Concluzia? Moldova e sub teroarea racheților îmbrăcați în haine de politicieni.

Leave a Comment