Google

Afaceri penale cu fonduri europene la Avrămeni în județul Botoșani

Written on:octombrie 20, 2020
Comments
Add One

Oamenii mici la lucruri mărunte ies în față. Încă nepotismele și găinăriile sunt la mare trecere în gândirea unor aleși locali care cred că primăria este propria afacere. La nivel național situația este la fel și de asta ajung în funcții de răspundere analfabeți și penali.

În satul Tudor Vladimirescu, comuna Avrămeni, județul Botoșani, se lucrează la aducțiunea cu apă. Pe sărite însă. Unii sunt mai cetățeni ai comunei decât alții. Mai concret, unii sunt rude sau prieteni cu primarul ori alte „somități” locale (găinari ajunși din greșeală în fruntea comunei) și au mai multe drepturi decât alții care sunt doar contribuabili obișnuiți. Aducțiunea cu apă se face printr-un proiect cu fonduri europene. Proiectul prevede cămine la limita dintre două gospodării pentru ca fiecare gospodărie să aibă posibilitatea de a se racorda. Chiar dacă se încalcă proiectul și e posibil ca finanțatorul să ceară banii înapoi, deoarece a fost încălcat proiectul aprobat la finanțare, rudele și prietenii celor care, temporar, administrează comuna Avrămeni, au cămine la poartă sau unde vor ei, iar ceilalți după cum se nimerește sau deloc. Cum să trimiți un om să se racordeze la 50-100 metri distanță de gospodărie pentru că vecinul a vrut cămin la el în poartă?

Concret, proiectul de alimentare cu apă în satul Tudor Vladimirescu prevede că se amenajează câte un cămin pentru două gospodării. Din acele cămine se racordează gospodăriile. În proiect sunt stabilite distanțe egale pentru fiecare gospodărie. Totul a fost bine până când unii, care sunt rude ori prieteni cu „mahării” de la conducerea comunei, au cerut să li se amenajeze cămine în poartă, ca ei să aibă distanțe mici până în gospodăriile proprii. Așa au rămas pe dinafară alte gospodării. Sunt cetățeni care au reclamat faptul că sunt nevoiți să facă rețele de 50 de metri până în gospodăriile proprii din cauza faptului că vecinul a luat căminul în poarta lui. Oamenii s-au adresat primarului Bucătariu. Fiind în campanie electorală pentru alegerile locale răspunsul primarului a fost scurt și la obiect: „Votează-mă și vei avea și tu cămin în poartă”. Majoritatea locuitorilor din comuna Avrămeni l-au ales pe Bucătariu pentru încă un mandat, dar problema căminelor a rămas nerezolvată, lucrările au continuat „strâmb” și oamenii sunt disperați. Sigur aici se lasă cu plângeri penale. Vom reveni.

Leave a Comment