Google

Activități sportive pentru promovarea incluziunii sociale

Written on:aprilie 22, 2018
Comments
Add One

La Iași în proiectul internațional “Sport for Social Action”, proiect desfășurat în perioada ianuarie – decembrie 2018, Asociația EuroDEMOS desfășoară o serie de activități pentru promovarea inclusiunii sociale. Proiectul este finanțat cu sprijinul Uniunii Europene prin Programul Erasmus+ Sport.

Partener național: ANCAR Iași – Asociația Națională pentru Copii și Adulți cu Autism din România, filiala Iași.

Proiectul promovează importanța sportului ca forță motrică în crearea unei societăți incluzive și consolidarea capacității organizațiilor partenere pentru promovarea incluziunii sociale și a voluntariatului prin implementarea de activități sportive adresate tinerilor cu și fără dizabilități intelectuale, sportivilor tineri și cetățenilor din comunitatea ieșeană.

Prin proiect se dorește spargerea barierelor pe care le confruntă tinerii cu dizabilități intelectuale prin conectarea a doi factori principali: voluntariatul și sportul. Activitățile proiectului vizează grupuri precum organizații care activează în organizarea și furnizarea de programe sportive și activități pentru tinerii cu dizabilități intelectuale. De asemeni, sunt vizate organizații care lucrează la dezvoltarea de noi practici în domeniul sportului și incluziunii sociale și căută noi posibilități de dezvoltare personală și profesională prin activități de voluntariat, inclusiv tineri cu și fără dizabilități intelectuale, sportivi tineri și cetățeni din comunitatea ieșeană.

Impactul proiectului la nivel internațional este asigurat prin dezvoltarea activităților de către cele 5 instituții partenere din patru state europene. Partenerii proiectului “Sport for social action” sunt: MACEDONIA – Youth Alliance (coordonator), Special Olympics; GRECIA – Inter Alia; SLOVENIA – Special Olympics; ROMÂNIA – Asociația EuroDEMOS.

EuroDEMOS este o asociație cu o veche tradiție în apărare a drepturilor omului, şcoală alternativă de implicare, formare şi afirmare la nivel internațional a tinerilor lideri de opinie, prin intermediul proiectelor aplicative de interes european, cu activitate voluntară constantă de 28 de ani.

Leave a Comment