Google

Acordarea ajutoarelor de deces începând cu data de 1 ianuarie 2020

Written on:decembrie 8, 2019
Comments
Add One

Una din facilitățile de care se pot bucura membrii Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ,,Elena Cuza’’ din Bârlad o reprezintă  ajutoarele de deces.

Din dorința de a îmbunătăți constant serviciile pe care le oferă membrilor, conducerea Casei a stabilit, încă din anul 2019, o serie de obiective prin care să se producă dezvoltarea asociației și să se respecte o serie de standarde din ce în ce mai înalte. Prezentarea acestor obiective a fost făcută în cadrul Adunării Generale a Reprezentanților Membrilor Casei de Ajutor Reciproc, la data de 2 martie 2019, la Centrul Socio-Cultural Zorleni. Printre aceste obiective s-a aflat și creșterea ajutorului de deces cu 10%-15% începând cu data de 1 ianuarie 2020.

Oficial, posibilitatea atingerii acestui obiectiv a fost confirmată prin Hotărârea Consiliului Director nr.9 din 26.11.2019. Așadar, toți membrii care respectă condițiile de acordare a ajutorului de deces vor fi întâmpinați la debutul Noului An de un cuantum mărit al acestei sume.

Vă reamintim că respectarea condițiilor constă în achitarea lunară a contribuției de deces în valoare de 4 lei, a cotizației lunare ce reprezintă 1% din veniturile lunare în cazul salariaților și pensionarilor, iar în cazul persoanelor fără venit sau cu venituri ocazionale valoarea minimă este de 5 lei pe lună. Vă rugăm să țineți cont de faptul că în cazul în care plata contribuției sau a cotizației nu se face pe o perioadă mai mare de 6 luni, aceasta va avea ca urmare încetarea calității de membru și implicit pierderea ajutorului de deces

Vechimea de peste 30 de ani a membrilor va fi răsplătită cu acordarea a 60 de lei (modificată de la 50 lei), pentru fiecare an împlinit.

În continuare vă prezentăm grilele din anii 2016 și 2020 pentru a putea observa toate modificările stabilite:

Leave a Comment