Google

Absurdul e fără limite și se numește Iohanis

Written on:februarie 6, 2020
Comments
Add One

Fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a declarat, recent, că Parlamentul nu are un termen stipulat de Constituție până la care trebuie să voteze propunerea președintelui de formare a guvernului. „În 2009 a fost o propunere de guvern, pe care au respins-o, Lucian Croitoru de la BNR, după care a fost propus fostul primar al Sectorului 3, Liviu Negoiță, și Parlamentul nu s-a mai întrunit niciodată să-l voteze. Președintele mereu spune că există și un plan B, dar și PSD are un plan B, nu e problemă”, a afirmat Augustin Zegrean.

„Uitați-vă în ce situație suntem. Judecătorii, practic, nu prestează activitățile de judecată, sunt în protest. Guvernul este demis. Parlamentul este amenințat cu dizolvarea. Cine conduce țara aceasta, nu știu”, a mai spus Zegrean.

Legat de alegerile anticipate, fostul președinte al CCR spune că șansele sunt mici. „Mi se pare inutilă toată această poveste cu alegerile anticipate. Ele nu pot să aibă loc mai devreme, să zicem, de sfârșitul lunii iunie, pentru că așa se și planifică. La 1 iulie, Parlamentul intră în vacanță, indiferent când a fost ales. Mai lucrează la 1 septembrie. Pentru ce se fac alegeri anticipate? Ca să facă ce? La politică nu mă pricep, eu vă spun constituțional. Absurdul nu are limite”, a conchis Zegrean.

Haos total

Vicepreședintele Senatului a declarat, joi, că la Senat a ajuns o singură ordonanță de urgență din cele 25 adoptate de Guvernul Orban marți seară. Vicepreședintele Senatului subliniază că pentru a intra în vigoare, ordonanțele vor trebui adoptate de Parlament și publicate în Monitorul Oficial. „Nu am primit decât o singură OUG la Senat, cea cu polițiștii de penintenciare. Acum 10 minute am repartizat-o la Biroul Permanent al Senatului care va avea loc luni, pentru că asta e procedura, să fie distribuită la comisii. Nici până la această oră nu știm câte OUG s-au adoptat și de ce lipsesc avize. Noi nu am primit la Senat această OUG, acest tun dat în domeniul sănătății și nu am primit nici faimoasa OUG privind alegerile anticipate cu toate acele modificări absolut inacceptabile”, a spus Titus Corlățean. Vicepreședintele Senatului a adăugat că nu știe câte ordonanțe de urgență a adoptat Guvernul Orban. „ Îmi e greu să înțeleg cum pot fi înscrise pe ordinea de zi și adoptate acte normative cu putere de lege, fără avize în anumite cazuri din partea ministerelor, nu mai vorbesc de Consiliul Legislativ. Cum poți adopta OUG neavând aceste avize? Aceste avize care vor veni ulterior, după ce Guvernul a fost demis, pot să aibă observații foarte serioase. E un haos incredibil. În ultimele zile s-a vorbit exclusiv de publicarea în MO. În realitate sunt două condiții pentru a intra în vigoare, nu doar publicarea în MO. E vorba de trimiterea la Parlament. Nici eu, nici Marcel Ciolacu nu știm până la această oră câte OUG au fost adoptate în Guvern”, a adăugat Corlățean.

Ludovic Orban a afirmat, joi, că cele 25 de Ordonanțe de Urgență adoptate în ședința Executivului de marți seară vor fi publicate în Monitorul Oficial, deși există „voci” care spun contrariul, pentru că Guvernul a fost demis.

Leave a Comment