Google

A venit momentul proiectelor naționale pentru autostrăzi și drumuri expres?

Written on:februarie 11, 2019
Comments
Add One

S-au dat bani mulți și se dau și-n acest an în plan local, iar acum urmează marile proiecte naționale pentru construcția de autostrăzi și drumuri expres. Dacă numai 20% dintre aceste proiecte devin realitate în următorii doi ani atunci România este așezată ireversibil pe drumul dezvoltării.

Proiectul de buget pe 2019 are un capitol mai mult decât interesant. E vorba de un capitol la care visează tot poporul. Pentru prima dată în ultimele trei decenii, bugetul de anul acesta include construcția de autostrăzi și drumuri expres. Unele vor fi terminate, iar altele vor începe. Următorii cinci ani sunt decisivi pentru dezvoltarea pe viitor a României. Zeci de autostrăzi, drumuri expres, alte zeci de drumuri naționale modernizate, plus variante de ocolire și poduri suspendate, sunt prezente în proiectul de buget pe care Guvernul l-a trimis Parlamentului și care va fi dezbătut și aprobat, conform programului anunțat, până pe 15-16 februarie. Obiectivele de investiții sunt trecute în sarcina Ministerului Transporturilor. E vorba de autostrăzi și drumuri expres care vor brăzda țara în lung și-n lat. Niciun guvern postdecembrist nu a avut curajul să lanseze un astfel de program național. Să nu uităm că uunele guverne de după 1990 au avut mult mai mulți bani din vânzarea industriei și agriculturii românești decât actualul guvern.

Variantele ocolitoare pentru orașele Bârlad, Suceava, Tecuci, Târgu Frumos, Fălticeni intră în execuție.

Referindu-ne strict la orașele din Moldova, Suceava ori Iașiul au segmente de variante ocolitoare, însă la Bârlad e jale. De zeci de ani aici se vorbește de varianta ocolitoare a orașului. De asemenea, pentru prima dată se vorbește la nivel de Guvern de varianta ocolitoare a municipiului Huși. Proiectele actuale care intră în execuție prevăd finalizarea variantelor ocolitoare și rezolvă astfel multe probleme create în prezent de transportul greu. Lista autostrăzilor, drumurilor expres și naționale care intră în construcție sau modernizare o găsiți în ediția print a regionalului INFORMATORUL Moldovei de miercuri 13 februarie 2019.

Leave a Comment