Google

A revenit vremea bandiților în Republica Moldova

Written on:mai 5, 2021
Comments
Add One

Contrabandă, trafic de ființe umane, „comerț” cu permise de conducere, documente europene și orice alte acte se caută, câte un miliard de euro „ciordit” din bănci, acestea sunt principalele activități „economice” în Republica Moldova în anul de grație 2021.

„Se repetă perioada anilor 1990. E mai rău ca atunci. Din 1990 până aproape de anul 2000 mulți oameni au fost jefuiți și omorâți în casele lor. Erau arși pe foc pentru a spune unde au bani și alte valori. Apoi erau omorâți. ~n Republica Moldova <<democrată>> funcționau adevărate clanuri de bandiți. Fete și băieți, femei, cu miile, au ajuns în vest și în est la prostituție. Erau răpiți de pe stradă ori luați din casele lor sau, în cel mai bun caz, amăgiți cu mirajul unui loc de muncă bine plătit. Se vindeau rudele între ele pentru câțiva bani. O familie a luat bani în contul unei nepoate de 14 ani. Doar bunul Dumnezeu a făcut ca acea fată să scape din mâinile bandiților. Capitaliștii lui Snegur și ai celorlalți care au mai fost la putere până prin 2000 se făceau că nu văd activitățile clanurilor de bandiți. Poliția era depășită, ba chiar avea afaceri cu bandiții. Până a venit la putere Voronin Moldova era țara nimănui”, spune un comentator politic.

Dincoace de Prut se povestea de mașini dispărute pe traseul Leușeni-Chișinău și alte minuni. Poveștile aveau mult adevăr în ele. Pe atunci scăpau de teroarea bandiților doar cei care erau de partea lor ori știau să discute cu șefii bandiților. „Erau totuși, atenție, niște reguli nescrise pe care bandiții le respectau. Dacă vin în prezent observ că acum traficul de ființe umane s-a instituționalizat, în Republica Moldova, la fel ca multe alte activități mafiote. Contrabanda și traficul de ființe umane sunt activități susținute și la nivel european și de asta europenizarea Moldovei înseamnă de fapt haos. Europa susține haosul din Est pentru că are nevoie de sclavi, prostituție și alte asemenea <<mijloace democratice>>”, mai spune comentatorul.

Are dreptate. Se vede și-n Moldova de dincoace de Prut cum se derulează contrabanda de toate felurile. Indiferent la ce ghișeu de documente din orice oraș al Moldovei de dincoace de Prut mergi găsești în față șefii găștilor care fac pe loc buletine și pașapoarte. Implicarea penală a funcționarilor și a șefilor acestor servicii este evidentă. Situația este cunoscută la nivel de prefecturi și la nivelul serviciilor de buletine și pașapoarte. Cine să oprească aceste afaceri penale? Prefecții puși de pnl, usrplus, udmr? Aceștia sunt niște analfabeți flămânzi tare. Ei vor doar bani cât mai mulți.

Revenind în Moldova de dincolo de Prut traficul de ființe umane atinge cote de neimaginat.

Președinta Maia Sandu agreată de Occident încă se află în campanie electorală. E o copie a slugii Iohanis. Și cu Dodon era jale, iar alternativa lipsește. Republica Moldova e țara nimănui.

Ordine a reușit să pună Voronin pentru că e militar de carieră și a scos poliția și armata pe străzi. Acum, poliția s-a dat iar cu bandiții, că e democrație, nu? Dacă șefii politici jefuiesc băncile, procurorul general este băgat până în gât în afaceri penale cu mafioți de rang înalt, funcționarii ce să facă? Ei cum să trăiască?

Leave a Comment