Google

2019 se încheie în condiții bune

Written on:decembrie 3, 2019
Comments
Add One

Obiectivele stabilite pentru anul ce urmează a se încheia în curând sunt realizate într-o proporție satisfăcătoare, iar anumite întârzieri sunt din cauza constructorilor care lucrează la unele obiective. „Este o perioadă normală, iar 2019 se va încheia în condiții bune. La încasări taxe și impozite avem și anul acesta peste 90%, atât la persoane fizice cât și la persoane juridice și de aceea le mulțumesc vasluienilor pentru că sunt responsabili și implicați în viața comunității. La capitolul dezvoltare sunt ceva întârzieri. O parte din obiective au fost puse în funcțiune iar altele urmează a fi terminate și mai sunt obiective care trec în contul anului viitor. Pentru 2020 rămân două obiective de continuat, unul dintre acestea fiind Bazarul. Avem în lucru alte obiective care vor începe la anul. Se află în fază de proiect tehnic asfaltarea străzilor de pe Delea și Cantemir, iar pentru străzile din Brodoc se lucrează la studiul de fezabilitate. De asemenea, pentru complexul social și toate obiectivele care se vor construi la fosta unitate militară se face studiu de fezabilitate. La primăvară se face proiectul tehnic. Cu fonduri europene avem creșa, grădinița și zona caselor sociale în etapa proiectului tehnic. Așadar, 3 proiecte din 7 sunt începute iar celelalte se află în analiză la Ministerul Dezvoltării.

Chiar dacă nu suntem implicați direct în unele obiective, cum e programul de apă și canalizare, locuințe sociale sau regularizare și decolmatare ape curgătoare, lucrările sunt în Vaslui și le urmărim cum se derulează. La apă și canalizare se lucrează în zona Brodoc-Rediu și s-a predat recent amplasamentul pentru Moara Greci. Urmează Hușului-Viișoara în așa fel încât să se finalizeze lucrările în localitățile componente ale Vasluiului, iar în 2020 se va lucra în oraș, pe Traian, Călugăreni și așa mai departe. Mă bucur că ANIF a dat ordin pentru începerea lucrărilor de decolmatare în zona de lângă „variantă” care va fi scoasă din apă, iar pe cursul vechi al Vasluiețului lucrează Primăria”, a mai spus primarul municipiului Vaslui, ing. Vasile Pavăl.

La finalul reportajului de față readucem în atenție faptul că investițiile publice din ultimii ani, dar și manifestările culturale de excepție au dat un alt curs dezvoltării municipiului Vaslui și întregii zone. (B. A.)

Leave a Comment