Google

13 cu ghinion pentru un tânăr din Republica Moldova

Written on:ianuarie 13, 2022
Comments are closed

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia au descoperit un permis de conducere fals. În data de 13 ianuarie a.c., în jurul orei 00.20, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în România, ca pasager într-un autocar, cursă  Chişinău-Paris, un tânăr din R. Moldova, în vârstă de 22 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit ocazie cu care, asupra persoanei, a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, cu datele sale de identificare.

Au fost efectuate verificări specifice cu privire la documentul în cauză, în urma cărora polițiștii de frontieră au stabilit că acesta nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals.

Tânărul a declarat că a procurat permisul de conducere, descoperit la controlul de frontieră, în Germania, prin intermediul unui cetăţean ale cărui date nu le cunoaşte fiindu-i necesar pentru a-și desfășura activitatea în cadrul firmei la care era angajat.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Conducea un autocar, fără să aibă acest drept

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetăţenie R. Moldova care a fost depistat conducând un autocar, deşi permisul de conducere valabil deţinut nu îi dădea dreptul. În data de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa-I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieși din ţară, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 44 de ani, conducând un autocar, înmatriculat în R.Moldova.

La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice, colegii noştri au constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria „D”, necesară pentru a putea conduce autovehiculul în cauză.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sorry, the comment form is closed at this time.