Google

Talhar la 16 ani

Written on:September 15, 2014
Comments
Add One

talhar pe strPolițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Vaslui au reținut un minor, în vârstă de 16 ani, din comuna Cozmești, care este cercetat pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie, victimă fiind o femeie în vârstă de 82 ani.

Sesizarea a fost primită la numărul de urgență 112 în seara de 11.09.2014, cu privire la faptul că o femeie, în vârstă de 82 ani, din satul Fâstâci, comuna Cozmești a fost lovită de doi minori, care i-au sustras și bani din locuință.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Vaslui au efectuat cercetări și au stabilit faptul că fapta a fost comisă de trei frați, din satul Fâstâci, comuna Cozmești. În după-amiaza de 11.09.2014, M.Robert, de 16 ani, M.A., de 13 ani și M.V., de 11 ani au intrat fără drept în curtea locuinței bătrânei. Au observat-o pe aceasta ieșind din locuință, apoi au pătruns în imobil și au sustras suma de 15 lei pe care au găsit-o  într-un portofel.

În momentul în care au ieșit din locuință, bătrâna și-a recunoscut portofelul în mâna lui M. Robert și i-a solicitat acestuia să îl înapoieze. Victima a strigat după ajutor, iar M. Robert și M.V. au lovit-o peste mâini și peste spate cu bucăți din lemn. Ulterior, minorii au fugit din curte și au cheltuit banii la un magazin din localitate.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală 2 Vaslui au luat măsura reținerii față de M. Robert, acesta fiind prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, respectiv Judecătoria Vaslui cu propunerea de arestare preventivă. Instanța a dispus împotriva minorului măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 zile, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

În cazul în care deveniți victima unei infracțiuni de tâlhărie, vă recomandăm să strigați după ajutor, mai ales dacă sunteți într-un spațiu deschis și există persoane în jurul dumneavoastră.

În cazul în care infractorul este agresiv, nu-i opuneți rezistență și renunțați la bunurile vizate de acesta. Încercați să rețineți cât mai multe semnalmente ale autorului/ autorilor: înălțime, conformație, semne particulare, îmbrăcăminte, în ce direcție s-a îndreptat, felul cum vorbea.

Anunțați imediat Poliția prin S.N.U.A.U. 112.

Leave a Comment