Google

România extremelor: codaşă la dezvoltare şi fruntaşă la corupţie!

Written on:June 21, 2016
Comments
Add One

catuse-si-dolariDoi cetăţeni îmbrăcaţi în haine inscripţionate cu Eon şi cu o maşină pe care, la fel, scria Eon, umblau prin satele de lângă Huşi, judeţul Vaslui, ca să adune nişte şpăgi micuţe, adică se ocupau de găinării. ~n fapt, cei doi găinari cereau oamenilor câte 300-400 lei când schimbau contoarele de curent electric pentru ca ei să nu spună mai departe că aparatele vechi ar fi înregistrat greşit consumul. „Dacă ducem aparatul într-un laborator specializat se va constata că a înregistrat greşit şi veţi plăti câteva mii de lei pentru curentul consumat şi neînregistrat până acum. Putem să nu ducem contorul dar asta costă…”, asta spuneau cei doi găinari. Cine a căzut în plasa găinarilor a dat şpagă cine nu nu. La Bacău de exemplu, pentru 300 lei mită un angajat al Eon a fost arestat. Se ocupa cu acelaşi tip de găinării.

La nivel înalt se fură de nu-i adevărat. România este campioana corupţiei în Europa. Iar Europa ce face în acest timp? Mai arată cu degetul către România şi hoţii cu funcţii publice de aici şi cam atât. Dacă taie din fondurile europene alocate României nu informează oficialii europeni. De pierdut nu are decât poporul că alesul îşi înmulţeşte averea din şpăgi.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte dezvoltarea România este, cu voia dumneavoastră, ultima pe listă. Ce face Europa? Alocă fonduri europene pentru tot felul de seminarii, pentru proiecte sociale care să înveţe prostimea cum să-şi găsească un loc de muncă sau să înveţe femeile cum să devină antreprenori! Mai contează că în judeţele Moldovei, la această zonă facem referire noi, 80% dintre drumuri sunt din pământ? Mai contează că jumătate dintre şcoli nu asigură condiţii de studiu copiilor? Contează că sate întregi mor de sete (oameni şi animale) când e secetă pentru că n-au apă curentă? Toate aceste aspecte nu contează pentru Europa. Dacă se şcolesc românii cum să devină antreprenori, pe stomacul gol, dacă străinii cumpără bucată cu bucată pământul României, ce mai contează restul? România este lumea a III-a europeană. {i medicamentele care ajung în România şi se găsesc în farmacii, după ce au fost demolate fabricile româneşti şi institutele de cercetare, sunt pentru lumea a III-a, unde oamenii trebuie să trăiască puţin, să consume toate mizeriile occidentului şi apoi să lase averea moştenită din străbuni tot străinilor. Situaţia s-ar prezenta altfel dacă aleşii locului n-ar fi, în mare parte, nişte găinari. Iar poporului îi place la nebunie circul, fanfara, micul şi rachiul, toate gratis. Continuarea articolului o citiţi în ediţia print a ziarului regional Informatorul Moldovei din 22 iunie 2015.

Leave a Comment