Google

Primarul Doru Merluşcă îşi onorează promisiunile chiar şi pe timp de criză

Written on:October 17, 2011
Comments
Add One

Investiţii mari pe timp de criză, pe Valea Muntelui, în comuna Agăş din judeţul Bacău

O investiţie de anvergură a fost dată în folosinţă duminică la Agăş. Este al doilea pod mare construit anul acesta peste Trotuş. Câteva sute de familii de pe partea cealată a Trotuşului au acum o legătură sigură cu restul comunei şi cu drumul naţional. Este a doua mare investiţie dată în folosinţă anul acesta la Agăş, primul pod peste Trotuş fiind finalizat în primăvara acestui an. Investiţia s-a ridicat la circa 22 miliardelei vechi şi a fost realizată cu bani de la bugetul local. Mulţumirea oamenilor s-a evidenţiat prin participarea în număr mare la inaugurarea obiectivului, moment onorat cu prezenţa şi de prefectul judeţului Bacău Constantin Scripăţ, senatorul Gabriel Berca, primarii comunelor vecine Brusturoasa şi Dofteana, consilieri locali şi alte oficialităţi locale şi judeţene. Un sobor de preoţi a oficiat slujba religioasă într-o zi deosebită pentru satul Cotumba, aici fiind şi hramul localităţii. „Suntem la inaugurarea celui de-al doilea pod mare peste Trotuş dat în folosinţă anul acesta. Eu cred că mă ocup numai de poduri, însă fără aceste investiţii dezvoltarea comunei nu există. Când am intrat primar nu aveam niciun pod peste Trotuş, dar a dat bunul Dumnezeu şi am reuşit să realizăm aceste investiţii necesare. Am preluat şi o datorie de 13 miliarde lei vechi, ca să nu mai spun de criza economică mondială, dar cu sprijinul dlui senator Gabriel Berca, preşedintele PDL Bacău şi cu sprijinul Instituţiei prefectului judeţului Bacău, a dlui prefect Scripăţ aici de faţă, cu sprijinul Consiliului Local şi al funcţionarilor din administraţia publică locală şi, cel mai important, cu sprijinul dvs oameni buni, am reuşit să realizăm investiţii necesare comunităţii noastre”, a spus primarul Doru Merluşcă la inaugurarea obiectivului.

A mai apărut un pod pe Trotuş în sus…

A trecut ceva timp de când n-am mai fost pe Valea Muntelui, o zonă care în ultimii ani a cunoscut cea mai puternică dezvoltare din judeţul Bacău şi chiar din Moldova aş putea spune, fapt pentru care am fost atenţionat de gospodarii din această zonă frumoasă. Că acolo sunt oameni muncitori care în ciuda crizei economice mondiale reuşesc să dezvolte investiţii serioase ne-am convins de fiecare dată când am poposit în zonă. De data aceasta ne-am oprit la Agăş, care a devenit o poartă de intrare pe Valea Muntelui, graţie investiţiilor derulate în ultimii trei ani. Aplicând o politică de investiţii bine calculată medicul veterinar Doru Merluşcă, primarul comunei, a reuşit să atragă fondurile necesare dezvoltării comunei Agăş. Nu cât ar fi vrut domnia sa, dar incomparabil mai mult decât înainte de 2008. A preluat o problematică grea la Agăş în 2008, administraţia locală având datorii de peste 13 miliarde lei vechi, la care s-a adăugat şi „răzbunarea” naturii, iar nevoia de investiţii a devenit acută. Încet, încet însă lucrurile au intrat pe făgaşul normal, cel al dezvoltării. Proiecte mai mici sau mai mari s-au derulat şi se derulează la Agăş, însă accentul a fost pus mereu pe investiţii strict necesare. Drumurile dar mai ales podurile peste Trotuş, pentru că majoritatea gospodăriilor sunt de partea cealaltă a Trotuşului, în raport cu drumul naţional, după cum ne-a relatat primarul Merluşcă, au devenit investiţii de primă necesitate. Apele Trotuşului au luat podurile şubrede care existau iar misiunea administraţiei locale a devenit grea. Să contruieşti un pod care costă peste 20 miliardelei vechi utilizând fonduri de la bugetul local pare aproape un vis. Dar şeful administraţiei locale din Agăş a reuşit numai anul acesta să dea în folosinţă două astfel de poduri mari. În primăvară a fost dat în folosinţă podul de la Goioasa iar duminică 16 octombrie a fost dat în folosinţă podul de la Cotumba. Aici sunt câteva sute de familii pe malul celălalt al răului Trotuş, iar investiţia era necesară.

Comunitatea este alături de administraţia locală

Cei care trudesc ştiu să preţuiască valoarea muncii, acesta era mesajul transmis de numărul mare de cetăţeni prezenţi la momentul inaugurării podului de la Cotumba de peste râul Trotuş. Şi pentru că o reuşită trebuie apreciată cum se cuvine, manifestarea de duminică a fost deschisă de un sobor de preoţi. După slujba de sfinţire, preoţii au urat cetăţenilor şi primarului acestei comune multă sănătate şi reuşite tot la fel pentru perioada următoare. „În primul rând vreau să felicit pe dl primar pentru această reuşită. Podul are o semnificaţie spirituală aparte, ne ajută să trecem prin diverse momente cheie ale vieţii. Totodată ne obligă să reflectăm asupra lungimii vieţii. Reuşita acestei investiţii ne arată că nimic nu e întâmplător, că dl primar nu a fost ales întâmplător în fruntea comunităţii. Iată că a reuşit cu ajutorul lui Dumnezeu, pentru că acesta (podul, n n) e un lucru al lui Dumnezeu, să realizeze acest pod şi alte investiţii de care se bucură toţi”, a spus un preot prezent la manifestare.

„Probleme sunt în toate comunele, dar am reuşit să realizăm această investiţie şi mulţumesc tuturor celor care au fost alături de mine şi celor care n-au fost că poate acum au văzut cine face treabă. Spuneam că probleme sunt peste tot, dar am găsit înţelegere la dl preşedinte Gabriel Berca şi la dl prefect şi iată că astăzi am reuşit să dăm în folosinţă o investiţie necesară. La Mai avem în derulare şi alte investiţii în comună. Avem proiect care a intrat la finanţare, prin programul guvernului pentru modernizarea a 10 000 de kilometri de drumuri, pentru asfaltarea a 7,4 kilometri de drumuri. Mai avem un proiect pentru construcţia a 3 microhidrocentrale pe râul Sulţa şi încă un proiect pentru corectare torenţi. Am încercat să aşezăm investiţiile în ordinea priorităţilor. Podurile peste râul Trotuş reprezentau o prioritate. Apoi avem de lucru la drumuri, dar nici învăţământul sau cultura ori sportul nu au fost uitate. Cel mai important este că mereu am avut sprijinul dumneavoastră oameni buni şi aşa am reuşit. De asemenea consilierii locali şi funcţionarii din primărie merită aprecierile tuturor pentru că s-au implicat activ alături de mine în realizaea investiţiilor necesare”, a mai spus primarul Doru Merluşcă.

„Ştiu prin ce aţi trecut şi cât de greu a fost, dar iată că odată cu inaugurarea celui de-al doilea pod peste Trotuş o parte din probleme s-au rezolvat. Mai sunt investiţii de realizat la Agăş, iar dl primar are sprijinul nostru”, a spus şi senatorul Gabriel Berca.

„Aţi arătat că sunteţi nişte oameni de calitate, oameni gospodari iar noi suntem alături de dumneavoastră şi vom sprijini dezvoltarea comunei atât cât ne va sta în puteri. Mă uit la copiii dumneavoastră cât de frumoşi sunt iar ei merită o viaţă mai bună şi pentru asta luptăm cu toţii”, a spus prefectul judeţului Bacău Constantin Scripăţ.

Duminică 16 octombrie a fost hram la Cotumba şi oamenii erau bucuroşi că sărbătoarea anuală le-a adus şi o investiţie pentru comunitate.

Duminică ningea uşor la pe Valea Muntelui, iar crestele erau albe şi chiar dacă iarna a venit ceva mai devreme oamenii erau bucuroşi. Iar administraţia locală se poate declara mulţumită că peste mai bine de două luni poate face un bilanţ pozitiv pentru anul 2011, chiar dacă nu a fost uşor. Glumind primarul Doru Merluşcă a spus că e primarul podurilor, amintind în acelaşi timp că nici alte investiţii necesare nu au fost uitate. Şi chiar merită această frumoasă comunitate şi zona în general să se dezvolte pentru că prea a stat în uitare. Dar din 2008 încoace situaţia s-a îmbunătăţit vizibil, iar viitorul arată bine… (EL)

Leave a Comment