Google

L-a gasit moartea la volan

Written on:October 11, 2015
Comments
Add One

accident mas politie si indicatorO persoană a decedat într-un accident de circulație produs astăzi pe un sector de drum în afara localității Șapte Case, comuna Costești.

Polițiștii Serviciului Rutier au efectuat astăzi cercetări la locul producerii unui accident de ciculație, în urma căruia un bărbat, în vârstă de 75 ani și-a pierdut viața.

Accidentul s-a produs pe D.N. 24, în afara localității Șapte Case, comuna Costești. P.Petru, în vârstă de 75 ani, din municipiul Bârlad, a condus un autovehicul din direcția Crasna către Bârlad. După trecerea pe un pod, din cauza neadaptării vitezei la condițiile unui carosabil umed, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a lovit un parapet de protecție, iar autovehiculul a ajuns pe marginea din dreapta a părții carosabile.

Urmare a leziunilor traumatice grave, conducătorul auto a decedat la locul producerii accidentului. În cauză, polițiștii Serviciului Rutier continuă cercetările.

ATENŢIE LA DRUM!

Având în vedere avertizările de cod galben, care anunţă ploi, vânt, lapoviţă şi ninsori în aproape toată ţara, Poliţia Română vă recomandă să fiţi atenţi la drum şi să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi.

Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite, Poliţia Română recomandă de asemenea conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Poliţiştii rutieri vă recomandă să folosiţi luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă. Curăţaţi în permanenţă farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Drum bun!

Leave a Comment