Google

Inconstienti la volan

Written on:October 3, 2013
Comments
Add One

accident sosea intrare oras si politistÎn ultimele zile, poliţiştii au identificat mai multe persoane care s-au urcat la volanul unor autovehicule fără a poseda permis de conducere sau  aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe numele acestor conducători auto au fost întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

– R.Vasile, în vârstă de 56 ani, domiciliat în oraşul Negreşti a fost depistat de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Negreşti şi jandarmi în timp ce conducea un autovehicul pe strada Mihail Kogălniceanu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a fost de 0,98 mg/l alcool pur în aer expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru recoltarea de probe biologice.

– Pe strada Călugăreni, din municipiul Vaslui, poliţiştii Biroului Rutier municipal Vaslui l-au depistat pe B.Vasile, de 58 ani, domiciliat în municipiul Vaslui, care conducea un autovehicul deşi anterior consumase băuturi alcoolice. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

– În timp ce efectuau activităţi de supraveghere şi control al traficului rutier pe strada Nicolae Bălcescu din municipiul Bârlad, poliţiştii rutieri au oprit un autoturism care circula cu o viteză peste limita legală. Cu ocazia verificărilor, a fost identificat conducătorul auto în persoana lui C. Marinel, de 45 ani, din comuna Perieni. Întrucât acesta emana halena alcoolică, poliţiştii i-au solicitat să efectueze testarea alcoolscopică, ocazie cu care a rezultat valoarea de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la Spitalul municipal de Adulţi Bârlad, în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

– Poliţişti din cadrul Biroului Rutier Huşi au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Ioan Vodă cel Viteaz  de către B. Culai,  de 36 ani, din municipiul Huşi.  Celui în cauză i s-a solicitat să efectueze testarea cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,50 mg/l  alcool pur in aerul expirat. De asemenea, a fost condus la Spitalul Municipal Huşi, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

– S. Constantin, de 56 ani, din municipiul Vaslui conducea pe strada Decebal, din oraşul Negreşti un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.  A fost oprit pentru control de poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei oraşului Negreşti. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat  valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat probe biologice.

– R. Mihai, de 72 ani, din comuna Todireşti, a fost identificat în trafic de poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Negreşti, în timp ce conducea pe raza localităţii Drăgeşti, comuna Todireşti un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

– Poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Huşi, l-au identificat în trafic pe  B. Gheorghe, de 65 ani, din municipiul Oneşti, judeţul Bacău, care conducea pe raza satului Epureni, comuna Duda-Epureni un autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Celui în cauză i s-a solicitat să efectueze testarea cu aparatul alcoostest, rezultând valoarea de 0,42 mg/l  alcool pur in aerul expirat. De asemenea, a fost condus la Spitalul municipal Huşi, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele acestor persoane au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de  peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, pedepsită cu închisoare de la unu la 5 ani.

Conducere fără permis sau cu permisul reţinut

– Poliţiştii din cadrul Biroului Rutier municipal Vaslui l-au identificat pe  M. Neculai, de 57 de ani, din satul Secuia, comuna Muntenii de Jos, în timp ce conducea pe strada Ştefan cel Mare, din municipiul Vaslui, un autoturism, în condiţiile în care  avea permisul de conducere reţinut.

– O patrulă mixtă, formată din poliţist şi jandarm, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza oraşului Negreşti, a oprit pe strada Unirii, un moped. Conducătorul acestuia a fost identificat în persoana lui M. Mihai, de  29 ani, din oraşul Negreşti, sat Valea Mare, care conducea mopedul, deşi nu poseda permis de conducere.

– C. Mircea, de 25 ani, din satul Duda, comuna Duda –Epureni, a fost oprit pentru control de poliţiştii Biroului Rutier municipal Huşi şi ai Postului de Poliţie Pădureni, în timp ce conducea un moped pe D.J. 244 C, din direcţia Văleni către municipiul Huşi. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie.

Conducătorii auto sunt cercetaţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere (pedeapsa este închisoare de la unu la 5 ani), respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoana căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată (închisoare de la 6 luni la 3 ani sau  amenda).

Leave a Comment