Google

Incendiu la un bloc de locuinţe din comuna Dimitrie Cantemir

Written on:July 6, 2014
Comments
Add One

pompieri2În cursul zilei de 5 iulie, în jurul orei 14.10, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „ Podul Înalt” al judeţului Vaslui a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la blocul de locuinţă din localitatea Hurduci, comuna Dimitrie Cantemir.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului, la faţa locului, iniţial, în baza convenţiei de intervenţie încheiate, s-a deplasat Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Hoceni cu o autospecială de stingere şi cinci pompieri voluntari. Având în vedere amploarea incendiului, ulterior, la faţa locului au sosit o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD din cadrul Secţiei de Pompieri Huşi.

În momentul sosirii pompierilor militari, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la acoperişul blocului şi la nivelul magazinului de la parterul blocului.

În urma suflului, datorat exploziei buteliilor, s-au spart geamurile apartamentelor şi a magazinului de la parterul blocului, totodată producând incendierea acoperişului. Intervenţia conjugată a pompierilor militari şi civili a făcut ca incendiul să nu se extindă in interiorul celor şaşe apartamente ale blocului.    Se pare că explozia buteliilor care a generat incendiul a fost produsă de flăcările care au apărut în urma aruncării unui rest de ţigară pe deşeurile amplasate în apropierea rastelului de butelii. Intervenţia pompierilor a durat aproximativ trei ore şi din fericire nu s-au înregistrat victime ca urmarea produceri exploziei şi ulterior a incendiului.

Leave a Comment