Google

Friptura a devenit un lux, aşa-i în democraţie!

Written on:August 5, 2014
Comments
Add One

saracie netSe spunea că înainte de 1989 carnea se dădea la cartelă, dar toţi românii aveau friptură pe masă, ba chiar cetăţenii de rând ieşeau la iarbă la fiecare sfârşit de săptămână, în sezonul călduros. Acum este carne pe piaţă, foarte proastă calitativ, dar acesta-i alt subiect, însâ românul de rând nu are bani să cumpere. Efectele democraţiei!

Consumul de carne si produse din carne a scazut cu aproximativ 25 la suta în ultimii cinci ani. De vina este puterea de cumparare a declarat vicepresedintele Asociatiei Române a Carnii, Ovidiu Dusleag. Reprezentantul asociatiei spune ca si in acest an se va consemna o scadere a vanzarilor de 1-2 procente. In Uniunea Europeana consumul mediu de carne pe cap de locuitor este de aproximativ 85 kilograme pe an, în timp ce în România este mai mic cu cel puțin 25 la suta. Carnea de porc ramâne în topul preferințelor consumatorilor români, iar mezelurile preferate sunt tot din carne de porc. Mai nou exista o tendinta de crestere a consumului de carne si produse din carne de curcan. Oricum tendinta generala a consumatorilor este in continuare de a alege produse ieftine, dar de la producatori recunoscuți.

Leave a Comment