Google

Doi cetateni din Osetia de Sud care au traversat Prutul inot, retinuti de politistii de frontiera galateni

Written on:April 23, 2014
Comments
Add One

PrutPolitisti de frontiera din cadrul S.P.F Foltesti, judetul Galati, au depistat, cu ajutorul sistemului de supraveghere care functioneaza pe principiul termoviziunii, un barbat si o femeie din Osetia de Sud care au incercat sa intre ilegal in Romania.

Totodata, in urma schimbului de informatii cu autoritatile din tara vecina, politistii de frontiera din Republica Moldova au reusit retinerea unui alt barbat, sotul tinerei depistate de lucratorii nostri.

In ziua de 23 aprilie a.c., in jurul orei 00.25, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Foltesti/ I.T.P.F. Iasi, care desfasurau o misiune specifica cu autospeciala care functioneaza pe principiul termoviziunii, au observat, pe directia localitatii de frontiera Stoicani, jud. Galati, doua persoane care nu-si justificau prezenta in zona.

La fata locului s-a deplasat un echipaj din cadrul aceluiasi sector, care a procedat la legitimarea persoanelor.

Din primele verificari, politistii de frontiera au stabilit ca cei doi sunt cetateni din Osetia de Sud, frate si sora, in varsta de 30 respectiv 33 ani.

In urma schimbului de informatii cu autoritatile din tara vecina, politistii de frontiera din Republica Moldova au informat ca au retinut, pe directia trecerii ilegale, un alt barbat, sotul tinerei depistate de lucratorii nostri.

Din verificarile efectuate de politistii de frontiera impreuna cu autoritatile de frontiera ale statului vecin si din declaratiile persoanelor s-a stabilit ca acestea intentionau sa ajunga in Ungaria. Astfel, fratele si sora au trecut inot raul Prut, iar barbatul retinut de politistii de frontiera moldoveni nu a mai traversat Prutul, deoarece nu stia sa inoate.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat.

Leave a Comment