Google

Din ciclul, dacă şpăguţă nu e nimic nu e!/Cătuşe în loc de clopoţei în capitala Moldovei

Written on:November 10, 2015
Comments
Add One

nichita netGigi Nichita a ajuns iar după gratii; urmează vicele Chirica?

Afacerile moldoveanului “european”, fost premier al Republicii Moldova, Vlad Filat, s-ar putea să dăuneze grav libertăţii unor politicieni ieşeni, cum ar fi deputatul Petru Movilă şi Marius Bodea, directorul Aeroportului Iaşi, impus de “bătrânul” Blaga în lupta pentru Primăria Iaşi. Se pare că afacerea moldoveanului “european” ar fi fost supervizată de fostul şef al PNL Iaşi, Relu Fenechiu, acum condamnat să stea câţiva ani după gratii. Mai mult de atât aceste afaceri ar fi, spun surse oficiale, transpartinice, adică nu au culoare politică, la fel cum banii n-au miros.

Cristian Adomniţei este “faultat” pentru câteva cărţi plătite din bani publici şi care n-au mai fost tipărite pentru că scădea profitul “afacerii.

E o atmosferă de cătuşe în capitala Moldovei ce nu s-a mai văzut până acum. Direcţia Naţională Anticorupţie a decapitat cam tot ce înseamnă politică în Iaşi, iar “decapitările” continuă, după cum spun surse judiciare. Cine va mai conduce Iaşul e greu de anticipat acum. Cel mai tare lider politic din istoria Iaşului, de la Burebista încoace, marele Gigi Nichita, a ajuns iar după gratii. De data asta nu pentru că verifica paturile care scârţâie sau nu, ci pentru că s-ar fi combinat la nişte “euroi” mai mulţi. Unul din marii abonaţi la contracte cu statul, Tiberiu Urdăreanu, audiat recent de procurorii DNA, ar fi avut anumite contacte nu tocmai legale cu Gheorghe Nichita, primarul suspendat al Iaşului. După numai o zi, se pare că şi Mihai Chirica, viceprimarul care a preluat atribuţiile “suspendatului” Gigi, a fost chemat la DNA “să dea cu subsemnatu’”. Chirica a fost viceprimar în oraşul moldav şi în perioada în care Gheorghe Nichita deţinea funcţia de edil al Iaşului. Gheorge Nichita mai este cercetat într-un dosar penal, fiind acuzat de abuz în serviciu. Conform DNA, ar fi pus poliţiştii locali din subordine să-i urmărească amanta. (Continuare în ediţia tipărită a ziarului regional INFORMATORUL Moldovei)

Leave a Comment