Google

Cronica neagră/Autoturism antifonat cu ţigări de contrabandă, descoperit la P.T.F. Albița

Written on:January 4, 2017
Comments
Add One

Echipa de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit într-un autoturism marca Audi, ascunse în diferite locuri, 1.500 pachete de ţigări, fără timbru de acciză, în scopul sustragerii de la controlul de frontieră. La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, județul Vaslui, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Radu P., în vârstă de 25 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în Republica Moldova. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care, echipa comună de control formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit, ascunse în portierele, tavanul, haionul şi aripile spate ale autoturismului, 1.500 pachete ţigări marca “Ashima”, fără timbru de acciză. Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigaretelor în valoare totală de 6.675 lei şi sancţionarea contravenţională a tânărului cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Materiale pirotehnice confiscate de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au descoperit în două autoturisme, aparţinând unor cetăţeni români, mai multe materiale pirotehnice, pentru care cei doi nu deţineau documente legale. La sfârşitul săptămânii trecute, poliţişti de frontieră din cadrul Biroului Combaterea Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice de combatere a comerţului ilicit cu produse pirotehnice, i-au identificat pe raza municipiului Galaţi pe cetățenii români Dragomir C., în vârstă de 44 de ani şi George P., în vârstă de 30 de ani, ambii domiciliați pe raza județului Galați, despre care existau informaţii că au preocupări în sfera comerţului ilicit cu  materiale pirotehnice. Polițiștii de frontieră au procedat la legitimarea persoanelor în cauză, iar în urma controlului efectuat asupra autoturismelor celor doi au descoperit 15 cutii care conţineau 1.030 de bucăţi de materiale pirotehnice şi 17 baterii cu 251 tuburi de tragere din categoriile 2 şi 3 de risc, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale şi pe care le ofereau spre vânzare fără a fi autorizaţi în acest sens. Materialele pirotehnice, în valoare totală de 2.300 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate lucrătorilor din cadrul Biroului Arme, Explozibili şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Galaţi. Poliţiştii de frontieră gălăţeni efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operaţiuni cu obiecte pirotehnice efectuate fără drept.

Bărbat de 73 de ani decedat în incendiu

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Vaslui, împreună cu membrii  Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu produs la o casă din localitatea Tanacu, comuna Tanacu. În cursul nopţii de 2 ianuarie, în jurul orei 03.01 un apel sosit în dispeceratul comun I.S.U. – S.A.J. anunţa faptul că în localitatea Tanacu , din comuna Tanacu, o casă este în flăcări iar în interiorul  acesteia există posibilitatea să se afle proprietarul locuinţei. Imediat,  la locul incendiului au fost trimise două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială de primă intrevenţie şi comandă, cu  un ofiţer şi  zece subofiţeri şi  o ambulanţă S.A.J. La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la întreaga locuință,  construită din pământ şi la acoperişul  pe structură din lemn şi învelitoare din tablă, pe o suprafaţă de circa 20 m.p.. Din nefericire, după lichidarea incendiului a fost găsit trupul carbonizat al proprietarului în vârstă de 73 de ani. Flăcările au distrus locuinţa în totalitate, cu toate bunurile din interior (mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile, documente şi altele), reuşindu-se limitarea propagării flăcărilor către un depozit de furaje şi un adăpost de animale din apropiere. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic de la  o sobă supraîncălzită.

Leave a Comment