Google

Cronica neagră

Written on:August 3, 2016
Comments
Add One

tigari pol cainePe 2 august poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T., cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R., au destructurat un grup infracţional organizat, bănuit de contrabandă cu ţigări. Peste 16.000 de ţigarete şi 95.000 de lei au fost ridicate de la membrii grupării. La data de 2 august a.c., poliţiştii de combaterea criminalităţii organizate din Vaslui şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul  Teritorial Vaslui au efectuat 19  percheziţii, dintre care 11 la domiciliile unor persoane, 6 la societăți comerciale și 2 la instituții publice, din judeţul Vaslui, în scopul destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă cu ţigări. Din investigaţii a reieşit că, în perioada 2013 –  2016, pe raza județului Vaslui, ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, care avea ca scop desfăşurarea de activităţi de primire, deţinere, transportare şi ulterior, de vânzare de ţigări, aduse din Republica Moldova, membrii grupului cunoscând că acestea provin din contrabandă. În urma percheziţiilor efectuate au fost găsite şi ridicate 16.220 ţigarete provenite de contrabandă şi suma de 95.000 lei. Astăzi, au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.  8 persoane, în vederea audierii şi a dispunerii măsurilor legale. La activităţi au participat şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, lucrători ai Direcției Generale Anticorupție şi jandarmi. Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din I.G.P.R.

ACŢIUNEA TRUCK & BUS

Poliţiştii au verificat autovehiculele destinate transportului public de persoane şi marfă şi au aplicat peste 360 de sancţiuni contravenţionale, în urma unei acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Activităţile de control s-au desfăşurat simultan în toate cele 28 de state membre ale U.E., conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL). În perioada 25 – 31 iulie a.c., Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au constatat 364 abateri, dintre care 14 la autovehicule de transport de persoane, 84 la cele de transport marfă și 266 la alte tipuri de  autovehicule. Astfel, conducătorilor auto le-au fost aplicate 143 de sancţiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru conducerea vehiculelor sub influenţa alcoolului, 28 pentru neutilizarea centurilor de siguranţă sau a dispozitivelor de retenţie  și 191 pentru alte abateri. Polițiștii rutieri au reținut 23 de permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehiculele pe drumurile publice și au retras 3 certificate de înmatriculare auto.

URMĂRIT NAȚIONAL, PRINS DE POLIŢIŞTI

Un bărbat,  pe numele căruia instanța de judecată a emis un mandat european de arestare preventivă, pentru comiterea unei infracțiuni cu violență, a fost depistat de poliţişti pe raza județului Constanța. În ziua de 01.08.2016, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Vaslui sprijiniți de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța l-au depistat pe raza județului Constanța pe C. Aurel, în vârstă de 22 ani, din comuna Pochidia. În data de 01.07.2016, Tribunalul Vaslui a dispus împotriva acestuia măsura arestării preventive, iar acesta a fost dat în urmărire națională. Bărbatul este cercetat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui pentru săvârșirea infracțiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. În fapt, în luna iulie 2015, C. Aurel ar fi lovit un bărbat, în vârstă de 27 ani, iar urmare a leziunilor traumatice grave victima a decedat la o unitate medicală din municipiul Iași. C. Aurel a fost condus la Centrul de Reținere și Arest Preventiv Vaslui.

Tânăr contrabandist depistat la malul râului Prut

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au depistat  6000 pachete cu ţigări, marca Ritm, în valoare de aproximativ 68.000 lei, care urmau să fie introduse ilegal în România, peste râul Prut. În data de 31 iulie 2016, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, aflaţi în exercitarea  misiunilor specific in zona de competenta, au observat cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de zi, trei persoane, care transportau mai multe colete voluminoase dinspre malul râului Prut către localitatea de frontieră Slobozia, judeţul Botoşani. Poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care persoanele au abandonat coletele şi au încercat să fugă spre localitatea de frontieră. Lucrătorii noştri au reţinut una dintre persoane, identificată ca fiind cetăţeanul român Teodor M., în vârstă de 19 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani. În cele trei colete s-a găsit cantitatea de 6.000 pachete cu ţigări marca Ritm de provenienţă R. Moldova, în valoare de 68.000 lei, întreaga cantitate de ţigări fiind ridicată în vederea confiscării. Poliţiştii de frontieră continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei şi contrabandă, fiind anunţate şi autorităţile de frontieră ale statului vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi identificarii tuturor persoanelor implicate.

Leave a Comment