Google

Cronica neagră

Written on:July 16, 2015
Comments
Add One

IMG3A ajuns de profesie tâlhar calificat la numai 15 ani. Polițiștii Biroului de Investigații Criminale au reținut trei minori care au săvârșit mai multe infracțiuni de tâlhărie, în perioada februarie – iulie 2015. Față de aceștia a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar.

Polițiștii au probat activitatea infracțională a lui D.E., în vârstă de 15 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru comiterea unei infracțiuni de tâlhărie calificată, a 3 infracțiuni de tâlhărie și a 2 tentative la aceeași faptă, a lui C.Alexandru, în vârstă de 16 ani, din municipiul Bârlad, cercetat pentru 2 infracțiuni de tâlhărie și o tentativă de tâlhărie și a lui P. Vlad, în vârstă de 16 ani, din aceeași localitate, pentru 2 infracțiuni de tâlhărie și o tentativă de tâlhărie.

Prima faptă a fost comisă de P.Vlad, pe strada Vasile Pârvan, din municipiul Bârlad. Acesta a smuls un telefon mobil din mâna unui minor, în vârstă de 15 ani, pe care l-a amenințat și cu acte de violență.

O altă infracțiune a fost săvârșită în seara de 23.04.2015, când prin exercitarea de acte de violență, D.E. a controlat prin buzunare un tânăr, în vârstă de 18 ani, însă nu a găsit bani. După trei zile, cei doi s-au reîntâlnit pe strada Republicii, iar D.E. l-a deposedat de 7 lei, bani găsiți în buzunarele victimei.

În lunile iunie și iulie a.c., D.E., C.Alexandru și P. Vlad au deposedat sau au încercat să sustragă prin violență, diferite sume de bani de la șase minori, cu vârste cuprinse între 15 și 17 ani.

În baza probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale i-au reținut pe cei trei minori, aceștia fiind prezentați la data de 14.07.2015 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad. Față de P. Vlad a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 30 zile, iar D.E. și C. Alexandru au fost prezentați la Judecătoria Bârlad, cu propunere de arestare preventivă. Instanța a dispus și față de cei doi măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 30 zile.

Călătorie ilegală întreruptă de poliţiştii de frontieră gălăţeni

Poliţiştii de frontieră gălăţeni au depistat şi reţinut patru cetăţeni, doi din R. Moldova şi doi din Siria care au încercat să intre ilegal în România, cu scopul de a ajunge într-o ţară din vestul Europei.

În data de 14 iulie a.c., în jurul orei 06.30, Dispeceratul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti a fost informat, de către o persoană de sprijin, că în zona de responsabilitate, pe direcţia localităţii de frontieră Slobozia Oancea, la malul râului Prut, a observat obiecte vestimentare ude, abandonate.

Imediat a fost declanşată o acţiune specifică, în cadrul căreia poliţiştii de frontieră au depistat, pe comunicaţie, patru persoane de sex masculin care nu aveau documente de identitate şi nu vorbeau foarte bine limba română, motiv pentru care au fost conduse la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi efectuării cercetărilor.

În urma verificărilor specifice efectuate, cu sprijinul autorităţilor din R. Moldova şi din declaraţiile celor patru persoane, poliţiştii de frontieră au stabilit că acestea sunt doi cetăţeni din R. Moldova, cu vârste de 29, respectiv 39 ani şi doi cetăţeni din Siria, cu vârste de 21, respectiv 33 ani, care au trecut înot râul Prut cu intenţia declarată de a se deplasa într-o ţară din vestul Europei pentru a-şi găsi de lucru.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pe numele bărbaţilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrare în ţară, prin trecere ilegală a frontierei de stat a României. În baza acordurilor încheiate între România şi Republica Moldova, la finalizarea cercetărilor cele patru persoane au fost predate autorităţilor de graniţă ale statului vecin.

Fără permis de conducere, la volan, în P.T.F. Albiţa

În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, poliţiştii de frontieră au depistat şi sancţionat conform prevederilor legale un tânăr din R. Moldova care conducea un autoturism marca Volkswagen, deşi nu era posesor de permis de conducere.

În data de 14 iulie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Biroului de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au desfăşurat, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, o acţiune specifică.

Pe timpul acţiunii desfăşurate, în jurul orei 07.30, s-a prezentat la controlul de frontieră cetăţeanul din R. Moldova Borislav M., în vârstă de 20 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, model Golf, înmatriculat în Bulgaria.

La solicitarea lucrătorilor noştri tânărul nu a putut prezenta permisul de conducere, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea de verificări suplimentare prin Centrul Comun de Contact Galaţi, ocazie cu care s-a concluzionat că Borislav M. nu a obţinut niciodată dreptul de a conduce.

Cu privire la cele constatate, tânărul a declarat că a urmat cursurile unei şcoli de şoferi din R. Moldova, fără a susţine examenul pentru dobândirea permisului de conducere şi că era convins că simplul fapt că a absolvit şcoala de şoferi îi conferă dreptul să conducă autovehicule pe drumurile publice.

Pe numele tânărului, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere.

Bunuri fără documente justificative

Poliţiştii de frontieră vasluieni, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au depistat în trafic, doi cetăţeni români care transportau bunuri alimentare şi nealimentare, în valoare totală de 2.005 lei, în scopul comercializării lor, fără să deţină documente legale.

*În data de 14 iulie a.c., în jurul orelor 10.00, pentru valorificarea unei informaţii, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control, pe raza localităţii Huşi, un autoturism marca Ford, înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Constantin T., în vârstă de 19 de ani.

La controlul de frontieră efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 8 bucăţi pilote de diferite culori şi 2 valuri pânză a câte 40 m fiecare, pentru care cetăţeanul nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

*Trei ore mai târziu, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Fălciu aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu au oprit pentru control, pe raza localităţii Murgeni, o autoutilitară marca Iveco, înmatriculată în România, condusă de cetăţeanul român Gabriel A., în vârstă de 19 de ani, reprezentant al unei societăţi comerciale.

La controlul de frontieră efectuat asupra autovehicului s-a constatat că cetăţeanul în cauză transporta mai multe produse alimentare şi nealimentare (60 litri ulei de floarea soarelui, 15 saci a 5 Kg de furaje pentru pui şi 25 litri de lichid incolor cu miros specific de alcool), pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă şi transport.

Cu privire la cele constate, cei doi şoferi au declarat că intenţionau să comercializeze bunurile în România.

Poliţiştii de frontieră au sancţionat contravenţional cetăţenii în cauză cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei, iar bunurile în valoare totală de 2.005 lei au fost ridicate în vederea confiscării.

Alte metode de ascundere a ţigărilor de contrabandă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, au descoperit peste 4.120 ţigarete de contrabandă, pe care două persoane încercau să le introducă ilegal pe piaţa din România ascunzându-le în două autoturisme de lux, în aripa stânga spate, respectiv într-un loc special amenajat în bara de rezistenţă a spoilerului spate.

* În data de 12 iulie a.c., în jurul orei 21.40, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni/I.T.P.F. Iaşi, pentru a intra în ţară, conducând un autoturism marca Audi înmatriculat în Italia, cetăţeanul din Republica Moldova Vitalie M., în vârstă de 31 ani.

Pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în aripa stânga spate a autoturismului, cantitatea de 3.000 ţigarete de contrabandă.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 1.327 lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei.

* Câteva ore mai târziu în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Tatiana L., în vârstă de 39 ani, conducând un autoturism marca Mercedes Benz înmatriculat în Republica Moldova.

Pentru valorificarea unor informaţii, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un loc special amenajat în bara de rezistenţă a spoilerului spate, cu acces din portbagajul autoturismului, cantitatea de 1.120 ţigarete, mărcile Kent şi Winston de contrabandă.

Conform prevederilor legale a fost dispusă măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare de 496 lei, şi a autoturismului, în valoare de 19.910 lei, în vederea confiscării şi sancţionarea contravenţională a femeii cu amendă în valoare de 6.000 lei.

Leave a Comment