Google

Campionat internaţional de tir la Iaşi

Written on:November 21, 2016
Comments
Add One

tir-sportiv-netLa sfârşitul săptămânii trecute poligonul Tehnoton din Iaşi a găzduit Campionatul internaţional de tir sportiv Trofeul Campionilor. Concursul a fost organizat pentru 4 categorii: pistol, bărbaţi şi femei şi puşcă, barbaţi şi femei. Câştigătorii competiţiei au fost DanielaCohanciuc,  Laura Ilie, Casian Codreanu şi Alin Moldoveanu. În competiţia feminină, la proba de pistol, pe primele trei locuri s-au situat: Daniela Cohanciuc (Dinamo) – 197.9 puncte, Carmen Vasile (Steaua) – 188.7 puncte şi Carmen Huianu (Dinamo) – 169.2 puncte. La această probă a participat şi sportiva Nino Salukvadze (Georgia) campioană olimpică la pistol 25 m la Jocurile Olimpice de la Seoul, care a fost eliminată în semifinale.

La proba de puşcă feminin podiumul a fost ocupat de: Ilie Laura (Dinamo) – 206.1 puncte, Eliza Molnar (Oradea) – 201.7 puncte şi Roxana Tudose (Steaua) – 180.9 puncte.

În proba masculină de pistol cu aer comprimat s-a impus Casian Codreanu (Arad) – 206 puncte, fiind urmat de Ioan Rareş (Braşov) – 196 puncte şi Alexandru Saucă (Politehnica Iaşi) – 176 puncte. Sportivul ieşean este medaliatul cu bronz al ultimei ediţii a Jocurilor Universitare. În ceea ce priveşte proba de puşcă, aceasta a fost adjudecată de campionul olimpic de la Londra, Alin Moldoveanu, legitimat la clubul Omega Tehnoton cu 207.6 puncte. Pe locurile II şi III s-au clasat sportivii clubului Steaua, Alin Năstase cu 205.3 puncte şi Marius Vasile cu 184.4 puncte.

Ca să-şi facă puţină imagine şefii administraţiei locale şi judetene au ieşit ca păduchii în frunte, înmânând ei premiile câştigătorilor. Un club ieşean îl are legitimat pe singurul campionul olimpic de la Londra, Alin Moldoveanu.

Ediția din acest an a Trofeului Campionilor a adus în poligonul de tir două nume consacrate ale acestei discipline. Este vorba despre Alin Moldoveanu, medaliat cu aur la JO 2012 în proba de pușcă aer comprimat 10 metri, care se întoarce în baza de antrenament ieșeană care-i poartă numele și despre gruzina Nino Salukvadze, campioană olimpică în 1988 la pistol. Faptul că o campioană olimpică nu a prins podiumul la această competiţie arată că tirul sportiv românesc are viitor şi se pot obţine şi alte medalii la următoarea olimpiadă. La acest mare premiu de tir sportiv au participat aproximativ 100 de sportivi de la cluburi de prestigiu, din ţară şi străinătate. Următoarea ediţie a Grand Prixului de la Iaşi va reuni la start 6 campioni olimpici care au participat la olimpiadele de la Londra şi Rio de Janeiro. Datorită condiţiilor bune oferite de sala de tir, Federatia Română de Tir a lansat provocarea organizatorilor ca următoarea mare competiţie Cupa Naţională la tir sportiv, programată în februarie 2017 să aibă loc tot la Iaşi.

Leave a Comment