Google

Calatoria spre un loc de munca s-a incheiat la Foltesti

Written on:January 16, 2014
Comments
Add One

PrutPolitistii de frontiera galateni au depistat doi barbati care intentionau sa intre ilegal in Romania cu intentia de a se deplasa in Austria in vederea gasirii unui loc de munca.

In data de 14 ianuarie a.c. in jurul orei 19.30, politistul de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti, care desfasura o misiune specifica cu autospeciala care functioneaza pe principiul termoviziunii, a observat in apropierea digului raului Prut, doua persoane care nu isi justificau prezenta in zona si se deplasau catre localitatea de frontiera Branesti, folosindu-se de acoperirile din teren.

In scurt timp la fata locului s-au deplasat  politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector care au procedat la interceptarea si retinerea persoanelor. Deoarece  acestea nu aveau asupra lor niciun document de identitate au fost conduse la sediul sectorului in vederea stabilirii identitatii si efectuarea cercetarilor.

In urma verificarilor specifice efectuate cu sprijinul autoritatilor din R. Moldova si din declaratiile celor doua persoane, politistii de frontiera au stabilit ca acestia sunt cetatenii moldoveni Victor C. si Nicolae M., ambii in varsta de 28 ani, care au trecut raul Prut cu ajutorul unei barci pe care ulterior au abandonat-o, cu intentia de a se deplasa in Austria in vederea gasirii unui loc de munca.

Politistii de frontiera au intocmit lucrare penala pe numele celor doi barbati sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare pe teritoriul Romaniei, prin trecere ilegala a frontierei de stat.

Conform acordurilor incheiate de Romania la finalizarea cercetarilor persoanele au fost  predate autoritatilor de granita ale statului vecin.

Leave a Comment